Tabung Kasih Sayang


TABUNG KASIH SAYANG diwujudkan adalah untuk memberi peluang kepada masyarakat di luar sana untuk sama-sama membantu golongan yang tidak berkemampuan dalam meneruskan kehidupan mereka. Golongan ini termasuklah pusat jagaan anak-anak yatim, rumah warga emas , golongan B40 dan banyak lagi.


Raudhah Rizq telah melancarkan tabung kasih sayang ini untuk mengajak masyarakat di luar sana membantu golongan yang tidak berkemampuan ini. Sanggupkah kita membiarkan mereka tanpa memberikan bantuan? Di mana hati Nurani kita sebagai manusia ? Ingatlah bahawa setiap kesusahan yang mereka lalui itu adalah ujian bagi kita.


Sesungguhnya Allah akan menolong seorang hamba-Nya selama hamba itu menolong orang lain.”

(Hadits Muslim, Abu Daud Dan Tirmidzi).

Walau pelbagai kempen bantuan yang sedang diaturkan, ada beberapa kempen yang sangat memerlukan dana yang segera. Kami memerlukan dana khusus membaikpulih menyusun atur perkuburan Islam di atas bukit. Kubur  ini terletak di atas bukit yang tinggi, yang menyukarkan keadaan membawa jenazah untuk urusan pengkebumian  !
 Bayangkan kalau kita daki pun boleh termengah-mengah, 
 apatah lagi kita daki sambil pikul jenazah dibahu 


Pembaikan kubur ini sangat penting kerana kubur ini menempatkan jenazah dari 5 perkampungan dipedalaman Kota Belud, Sabah ini. Jadi setelah kami berbincang dengan ketua-ketua kampung,  jawatankuasa tertinggi kampung dan pengurusan masjid, kami sebulat suara berhasrat untuk menjadikan tanah bukit tersebut ditereskan dengan kata lain disusun bertingkat-tingkat yang menelan kos belanja lingkungan RM50 ribu. 


  BANTUAN INI DIPERLUKAN SEGERA !!  

Penyerahan dana ini akan diserahkan dan dimulakan pembaikan pada
29 JULAI 2022

Kami dengan rendah hati ingin mengajak anda bersama-sama dengan kami dalam membantu golongan yang tidak berkemampuan ini dalam meneruskan hidup. Sumbangan boleh di buat dengan serendah RM30.00.


Maybank :
5622 6356 6380 ( Pertubuhan Raudhah Rizq)
Reference : Kubur


DISCLAIMER

Facebook™ or FB is a Registered Trademark of Facebook.com.
The site of infaqrizq.com is not affiliated with Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products.
All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owner.Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Tabung Kasih Sayang
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel admin@raudhahrizq.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPertubuhan Raudhah Rizq
No. Akaun562263566380
Buka Maybank2u